KAŞİF ÇOCUK BAŞVURU 

5-8 yaş arası çocuklarımıza ve ebeveynlerine yönelik eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu eğitim faaliyeti, çocukların bireysel, bilişsel ve yetenek alanlarına yönelik becerilerinin geliştirilmesini temel hedefe almaktadır. Çocukların yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesi, yetenekli oldukları alanların belirlenmesi ilerleyen yaşlarda doğru meslek seçimi yapmaları için önem arz etmektedir. Aynı zamanda çeşitli atölyelerle de çocukların bir birey olma ve ev içi sorumluluk almak gibi çeşitli yaşam becerilerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır.

Sultangazi Belediyesi Kaşif çocuk projesi 5-8 yaş arasındaki öğrencilere örgün öğretimde hizmet vermek üzere özel olarak tasarlanmış 6 tematik sınıf ve bu sınıflarda 5 yaş, 6 yaş, 1 sınıf ve 2 sınıf öğrencilere, her birinde 6 içerik olmak üzere toplamda 24 içerikle hizmet vermektedir. Proje özelinde 1.152 öğrenciye örgün atölye eğitim hizmeti verilmektedir. Atölye eğitimleri öncesinde öğrencilerin uygunluk durumlarını belirleyebilmek adına Wischar-4 ve Stanford-Binet yetenek testleri uygulanmaktadır. Bu minvalde yapılan çalışmalar Eğitim öğretim dönemi başlangıcında Önkayıt, Test, Kesin Kayıt aşamaları silsilesiyle uygulanmaktadır. Yetenek testlerimiz neticesinde başarılı olan öğrenciler 2.Sınıf bitimine kadar, başka bir test sürecine dahil olmadan projeden yararlandırılır.

Tematik Sınıflarımız

SANAT SINIFI
Sanat Atölyesi katılımcıların atölye ortamında her türlü görsel materyali kullanarak sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerini olanak sağlamaktadır. Atölye çalışmalarıyla yaratıcılığı geliştirme, farklı, yeni malzemelerle düşünme ve düşünceyi görselleştirme egzersizleri yapılmaktadır. Sanat atölyesi; Oyuncak ve El Becerileri, Kil ve Seramik, Geri Dönüşüm ve Görsel Sanatlardan oluşmaktadır.

GÖKBİLİM SINIFI
Çocukların astronomiye olan ilgilerini yoğunlaştırmak, çocukların çok yönlü düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamak, proje yapımı yaklaşımı ile çocukların bir şey yapma, başarma ihtiyacını karşılama, uygulama sırasında ince motor becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Okul öncesi ,1.Sınıf ve 2.Sınıf çocuklarımıza Gök bilimi, Yer bilimi, Bilim Atölyesi ve Gems Atölyesi etkinliklerinin yapılması planlanmıştır.

MUTFAK SINIFI
Mutfak atölyesinde öğrencilere yemek yapma hakkında teorik ve pratik eğitimler verilir. Bu eğitimlerin sonucu olarak öğrencilerin kendi başlarına iş yapabilmeleri, özgüven kazanımları, nimetlerin kıymetini bilmeleri, ince motor kaslarını kullanmaları, sorumluluk almaları, ailelerine yardımcı olmaları vb. hedeflenir. Küçük yaş grubunda eğitimler daha oyun ve eğlence temelli uygulanırken, daha büyük yaş grubunda ise çocuklara yemek yapmanın kimyasal, fiziksel ve biyolojik reaksiyonları da anlatılır.

ROBOTİK SINIFI
Çocuklar için iş birliği, ekip olabilme, kendilerine özgü tasarımlar üretme, düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çocuklarımızla; renklerle, şekillerle kodlama, Lego parçalarıyla çeşitli robotlar tasarlama, basit elektrik devre elemanlarını kullanarak hareket eden araçlar tasarlayacağımız STEM Atölyesi ve kodlama robotu ile çeşitli görevler tamamlanması planlanmıştır.

3.1.1.5. DEDEKTİFLİK SINIFI
Dedektiflik becerilerini geliştirmek için çeşitli yöntemler ve aktivitelerle dolu bir atölye düzenlemek iyi bir başlangıç olabilir. Gözlem, analiz, takip etme ve ipuçlarını birleştirme gibi becerileri içeren pratik aktiviteler planlamak önemlidir. Ayrıca, dedektiflikte kullanılan araçları tanıtmak ve katılımcılara soru sorma yeteneklerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmak da atölyeyi zenginleştirebilir.

DRAMA SINIFI
Çocukların kendini ifade etme becerilerini desteklemeyi, sosyal becerilerini geliştirmeyi, grup çalışmalarından işbirlikçi çalışmayı öğrenmeyi ve yaratıcı düşünme becerilerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Okul öncesi, 1.Sınıf ve 2.Sınıf çocuklarımıza Yaratıcı Drama, Drama ve iletişim Atölyesi etkinliklerinin yapılması planlanmıştır.

Uğur Mumcu Mahallesi I. Cd. No:7 S
BİLGİ & REZERVASYON 444 23 32
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Sultangazi Belediyesi.